Monday 3 April 2023

Carl Jung ja Morgan Fairchild: Sügavad vestlused inimpõhise psühholoogia teemal



Kord, 1960. aastate lõpul, kutsuti kuulus Šveitsi psühhiaater Carl Jung Los Angelesesse konverentsile esinema. Jung, kes oli sel ajal juba üle 80 aasta vana, ei olnud kunagi varem Ameerika Ühendriikides käinud ja oli põnevil uue publikuga oma ideid jagama.

Konverentsil tutvustati Jungile Morgan Fairchildi, noort näitlejannat, kes alustas sel ajal oma karjääri Hollywoodis. Fairchild oli suur Jungi töö fänn ja oli vaimustatud, et ta sai teda isiklikult kohtuda.

Jung ja Fairchild alustasid vestlust ja selgus, et neil oli palju ühist. Mõlemad olid huvitatud inimpsüühika sügavustest ja nad veetsid tunde oma teooriate ja ideede arutamisega.

Kui konverents läbi sai, vahetasid Jung ja Fairchild kontaktandmeid ja lubasid ühendust hoida.

Järgnevatel aastatel kirjutasid Jung ja Fairchild regulaarselt kirju ja vahetasid ideid psühholoogia ja inimolukorra kohta. Hoolimata nende vanusevahemikust ja erinevatest taustadest, tekkis neil sügav austus ja imetlus teineteise vastu.

1974. aastal suri Jung 85-aastasena, jättes endast pärandi, mis jätkaks psühholoogiat aastakümneid. Fairchild aga jätkas edukat karjääri näitlejana, tehes palju filme ja telesaateid 1970. ja 1980. aastatel.

Hoolimata Jungi surmast, jäi Fairchild tema tööst inspireerituks ja jäi kirglikuks inimpsüühika saladuste uurimise vastu. Ta rääkis sageli Jungi mõjust oma mõtlemisele ning

No comments:

Post a Comment